La Borgata

 
 
 
 

Neem een kijkje bij La Borgata

La Borgata - italiaans, restaurant, reserveren
La Borgata - italiaans, restaurant, reserveren
La Borgata - italiaans, restaurant, reserveren
 

Italiaanse topkwaliteit

 

Halverwege het historische Gent en de poort tot de Vlaamse Ardennen, wielerstad Oudenaarde, ligt het landelijke Nazareth-Eke. Diverse wandel- en fietsroutes tussen Leie en Schelde doorkruisen er het grondgebied waar nog heel wat idyllische groene plekjes te vinden zijn.

Niet zover van de afrit E17 De Pinte - Zevergem vindt men hier in het stijlvolle restaurant La Borgata, een verrassend stukje Italiaanse gastronomie. De eigenaar, Koen Lauwers, gediplomeerd aan de Groene Poort te Brugge, liep stage in het zuiden van Frankrijk en geraakte zodanig in de ban van de ruimere mediterrane keuken dat hij deze volop in La Borgata tot leven liet komen samen met zijn vrouw Schittekatte Britt.

Het resultaat mag er zijn: een Italiaans getint restaurant met gepaste uitstapjes naar de Franse keuken en seizoensgebonden suggesties uit ons eigen landje.

 

Indien u allergisch bent aan 1 van de 14 allergenen, gelieve ons dit te melden bij de bestelling. Opgelet: de samenstelling van onze producten kan veranderen.

 

Indrukwekkend aanbod

 

Het aanbod is indrukwekkend. Zowat alle mogelijke Italiaanse gerechten kregen een plaats op de menukaart naast enkele sublieme Franse schotels en seizoensgebonden suggesties.

Men vindt er alle klassiekers onder de pizza's, een verrassende pastakaart, vis- en vleesgerechten en een onnavolgbare Ossobucco.

De seizoenen mogen ook hun rol spelen.
Zo zijn er in het seizoen mosselen op zijn Italiaans overgoten met een Napolitaanse saus en aangekleed met verse basilicum en verse parmesaanse kaas, asperges in de lente en wild in de herfst. 

 

Tête à tête in een gezellig kader

 

Het interieur weerspiegelt er de warmte en gastvrijheid.

Zachte beige kleuren aangevuld met gepaste rode tinten van de zetel contrasteren er met het zwart van de comfortabele stoelen en tafels.

Enkele onopvallende niveauverschillen zorgen voor de compartimentering en het ruime terras nodigt uit om gezellig te tafelen. De keuken, met geintegreerde pizzaoven, heeft een ruimtescheppend effect op het geheel. 

 

Eten a la cârte

 

Suggesties, diverse Franse klassiekers, ... Alsof dit alles nog niet voldoende keuze is, zijn er bovendien het maandelijks wisselende suggestiemenu, 4 gangen met of zonder aangepaste wijnen.

Zowel de uitmuntende huiswijn, suggestiewijn en toppers uit Italië zoals een Brunello aangevuld met diverse wereldwijnen zullen u niet onberoerd laten.

Diverse klassieke Italiaanse nagerechten, met als absolute topper de huisbereide tiramisu, vormen de perfecte afsluiter voor uw mediterrane culinaire beleving.

Betaalmogelijkheden

Via deze link kan u een reservering maken bij ons restaurant La Borgata